Fechar

1. Identificação
Tipo de ReferênciaArtigo em Revista Científica (Journal Article)
Sitemtc-m21c.sid.inpe.br
Código do Detentorisadg {BR SPINPE} ibi 8JMKD3MGPCW/3DT298S
Identificador8JMKD3MGP3W34R/44NRS6H
Repositóriosid.inpe.br/mtc-m21c/2021/05.24.16.19
Repositório de Metadadossid.inpe.br/mtc-m21c/2021/05.24.16.19.10
Última Atualização dos Metadados2022:04.03.23.14.34 (UTC) administrator
DOI10.23736/S2724-6329.20.04328-9
ISSN2724-6329
Chave de CitaçãoMarquesLoSaMaSoCoNi:2021:EvTeOs
TítuloEvaluation of temperature and osteotomy speed with piezoelectric system
Ano2021
MêsApr.
Data de Acesso29 abr. 2024
Tipo de Trabalhojournal article
Tipo SecundárioPRE PI
2. Contextualização
Autor1 Marques, Ana C.
2 Lopes, Guilherme R.
3 Samico, R. P.
4 Matos, Jefferson D.
5 Souza, Francisley A.
6 Corat, Evaldo José
7 Nishioka, Renato S.
Identificador de Curriculo1
2
3
4
5
6 8JMKD3MGP5W/3C9JH33
Grupo1
2
3
4
5
6 COPDT-CGIP-INPE-MCTI-GOV-BR
Afiliação1 Universidade Estadual Paulista (UNESP)
2 Universidade Estadual Paulista (UNESP)
3 Universidade Estadual Paulista (UNESP)
4 Universidade Estadual Paulista (UNESP)
5 Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE)
6 Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (INPE)
7 Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Endereço de e-Mail do Autor1
2 guilherme.scalzer@unesp.br
3
4
5
6 evaldo.corat@inpe.br
RevistaMinerva Dental and Oral Science
Volume70
Número2
Páginas65-70
Histórico (UTC)2021-05-24 16:20:45 :: simone -> administrator :: 2021
2022-04-03 23:14:34 :: administrator -> simone :: 2021
3. Conteúdo e estrutura
É a matriz ou uma cópia?é a matriz
Estágio do Conteúdoconcluido
Transferível1
Tipo do ConteúdoExternal Contribution
Tipo de Versãopublisher
Palavras-ChavePiezosurgery
Temperature
Bone and bones
ResumoBACKGROUND: Piezosurgery is an option to realize several clinical and surgical procedures, due to its advantages as precision in osteotomy. This study aims to evaluate the heating and osteotomy speed in bone blocks of ox's shins, to report the best way of its use in the clinical practice. METHODS. A bone blocks had the dimensions as follow: 20 mm length, 10 mm width, and 5 mm wide. It was evaluated 5 different groups: group LM (low speed and medium pressure); group HM (high speed and medium pressure); group HH (high speed and high pressure); group LH (low speed and high pressure); group LL (low speed and low pressure). The heating increasement was measured with a thermal viewer and the osteotomy was timed when the cut depth reached 5 mm and the whole block detached itself. One-way ANOVA and Tukey tests were adopted to analyze the data and the level of significance was set at a P value of 0.05. RESULTS: The pressure and speed of the tip, works directly in the generated temperature during osteotomy. The medium pressure level is the most favorable, because high pressure level caused a high increase in heating over the bone and low pressure presented a very long osteotomy time. CONCLUSIONS: The high speed and medium pressure can be suggested as the most efficient in both standards of time/temperature to realize the osteotomy.
ÁreaFISMAT
Arranjourlib.net > BDMCI > Fonds > Produção a partir de 2021 > CGIP > Evaluation of temperature...
Conteúdo da Pasta docnão têm arquivos
Conteúdo da Pasta sourcenão têm arquivos
Conteúdo da Pasta agreement
agreement.html 24/05/2021 13:19 1.0 KiB 
4. Condições de acesso e uso
Idiomaen
Grupo de Usuáriossimone
Grupo de Leitoresadministrator
simone
Visibilidadeshown
Permissão de Leituradeny from all and allow from 150.163
Permissão de Atualizaçãonão transferida
5. Fontes relacionadas
Unidades Imediatamente Superiores8JMKD3MGPCW/46KUES5
DivulgaçãoWEBSCI; SCOPUS.
Acervo Hospedeirourlib.net/www/2017/11.22.19.04
6. Notas
Campos Vaziosalternatejournal archivingpolicy archivist callnumber copyholder copyright creatorhistory descriptionlevel e-mailaddress format isbn label lineage mark mirrorrepository nextedition notes numberoffiles orcid parameterlist parentrepositories previousedition previouslowerunit progress project rightsholder schedulinginformation secondarydate secondarykey secondarymark session shorttitle size sponsor subject targetfile tertiarymark tertiarytype url
7. Controle da descrição
e-Mail (login)simone
atualizar 


Fechar